IZOBRAŽEVANJE: Mikromobilnost

28. septembra 2020

21.10.2020

23:01

Splet

Vabimo vas, da si rezervirate termin za udeležbo na izobraževanju  
»Mikromobilnost«, ki bo potekalo v sredo, 21. oktobra 2020 od 10:00 do 14:00 na spletu.

Izobraževanje organizira Ministrstvo za infrastrukturo skupaj z izvajalci projekta »Izobraževanje za trajnostno mobilnost« in je peto v seriji dogodkov na temo sodobnih izzivov celostnega prometnega načrtovanja, ki bodo v okviru projekta organizirani v letih 2020, 2021 in 2022.

Mikromobilnost je vroča tema načrtovanja prometa v mestih. Nanaša se na majhna in lahka vozila na lasten ali električni pogon, ki ne presegajo 25 km/h in jih upravljajo uporabniki sami. Ob klasičnih kolesih, skirojih in rolkah, ki jih uporabljamo že desetletja, se mesta soočajo s hitro rastjo uporabe novih potovalnih načinov mikromobilnosti, kot so električna kolesa, skiroji, rolke in podobna vozila ter različni sistemi njihove izposoje, zaradi katerih so lahko mestne ulice čez noč preplavljene s temi vozili. Njihov množičen pojav je v mnogih mestih razplamtel vročo razpravo in pozive k ukrepanju ter regulaciji področja mikromobilnosti.

Gre za obliko mobilnosti, ki je še v povojih in odpira mestom številna vprašanja. Svoje izkušnje z upravljanjem in razvojem mikromobilnosti bodo z nami delili Karen Vancluysen iz evropske mreže mest POLIS, Tim Asperges iz belgijskega mesta Leuven in Peter Žnidaršič iz podjetja Nomago.

Izobraževanje je prednostno namenjeno predstavnikom občin ter strokovnjakom, ki se ukvarjajo s celostnim načrtovanjem prometa na lokalni in regionalni ravni. Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Potekalo bo v slovenskem in deloma angleškem jeziku s prevodom.

Na izobraževanje se lahko prijavite TUKAJ.
 

180 kB
Loader