IZOBRAŽEVANJE: Hoja kot način mobilnosti v mestih

6. januarja 2021

20.01.2021

10:00

Splet

IZOBRAŽEVANJE: Hoja kot način mobilnosti v mestih

Vabimo vas, da si rezervirate termin za udeležbo na izobraževanju  
»Hoja kot način mobilnosti v mestih«, ki bo potekalo v sredo, 20. januarja 2021 od 10:00 do 14:00 na spletu.

Izobraževanje organizira Ministrstvo za infrastrukturo skupaj z izvajalci projekta »Izobraževanje za trajnostno mobilnost« in je šesto v seriji dogodkov na temo sodobnih izzivov celostnega prometnega načrtovanja, organiziranih v letih 2020, 2021 in 2022.

Zavedanje o pomenu zagotavljanja dobrih pogojev za hojo v Sloveniji raste. Mnogo občin je v zadnjih letih gradilo pločnike in poti, umirjalo promet in vzpostavljalo območja za pešce. Zelo žive so tudi iniciative za zagotavljanje varnih poti v šolo ter spodbujanje hoje v vrtec in šolo.

V okviru izobraževanja bodo predstavljeni nekateri novi poudarki na področju načrtovanja za hojo, kot so uvajanje ukrepov za spodbujanje hoje med epidemijo in uporaba orodij za ocenjevanje kakovosti prostora s stališča pešca. Glavni poudarek izobraževanja pa bo na uspešnih domačih in tujih primerih prenosa politik in strategij za spodbujanje hoje v prakso.

Na izobraževanju bodo z nami svoje izkušnje delili trije strokovnjaki.

Bronwen Thornton – mednarodna strokovnjakinja na področju hoje in izvršna direktorica organizacije Walk21. Zavzema se za promocijo hoje, pri čemer sodeluje s skupnostmi in strokovnjaki po vsem svetu.  Njeno delo med drugim vključuje razvoj in izvajanje inovativnih in praktičnih projektov ter orodij v podporo hoji kot načinu mobilnosti.

Dieter Schwab – ustanovitelj in vodja avstrijske iniciative Walkspace Mobility Research in avstrijskega združenja pešcev Walk-space.at, ki promovira hojo v Avstriji. Je tudi član upravnega odbora Mednarodnega združenja pešcev IFP in organizator konference Walkspace.at.

Marko Peterlin – soustanovitelj in direktor IPoP – Inštituta za politike prostora iz Ljubljane, ki podpira skupnosti v smeri trajnostnega urejanja prostora. Njegovi trenutni projekti vključujejo teme kot so hoja kot način mobilnosti ter prometna politika.

Izobraževanje je prednostno namenjeno predstavnikom občin ter strokovnjakom, ki se ukvarjajo s celostnim načrtovanjem prometa na lokalni in regionalni ravni. Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Potekalo bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Na izobraževanje se lahko prijavite TUKAJ.

211 kB

 

Avtor fotografije: Nela Halilović, IPoP – Inštitut za politike prostora

Loader