IZOBRAŽEVANJE: Kolo – vozilo prihodnosti!

20. maja 2021

01.06.2021

10:00

Splet

Vabimo vas, na izobraževanje »Kolo – vozilo prihodnosti! «,
ki bo potekalo v torek, 1. junija 2021 od 10:00 do 14:00 na spletu.

Izobraževanje organizira Ministrstvo za infrastrukturo skupaj z izvajalci projekta »Izobraževanje za trajnostno mobilnost« in je sedmo v seriji dogodkov na temo sodobnih izzivov celostnega prometnega načrtovanja, organiziranih v letih 2020, 2021 in 2022.

Zadnje čase raste priljubljenost kolesa kot vsakdanjega prevoznega sredstva tudi v državah in mestih, ki niso tradicionalno kolesarska. Pandemija je aktivno mobilnost in kolesarjenje še spodbudila, zato se v mnogih evropskih mestih dogaja prava kolesarska revolucija. Žal ta val pozitivnih sprememb še ni dosegel slovenskih mest, vendar je čas, da doseže tudi nas!

V okviru izobraževanja bodo predstavljene izkušnje evropskih mest s hitrim razvojem urbanega kolesarjenja ter pogled slovenskih strokovnjakov, kdaj lahko takšen trende pričakujemo tudi pri nas.

Na izobraževanju bodo z nami svoje izkušnje delili:

Maria José Rojo - koordinatorka za aktivno mobilnost in zdravje ter vodja evropskih projektov pri mreži mest Polis, kjer deluje na številnih evropskih projektih.

Lea Rikato Ružić - predsednica Ljubljanske kolesarske mreže in prometna načrtovalka v podjetju PNZ.

Gregor Steklačič - sekretar v Sektorju za trajnostno mobilnost in prometno politiko na Ministrstvu za infrastrukturo, kjer deluje kot nacionalni koordinator za kolesarstvo.

Izobraževanje je prednostno namenjeno predstavnikom občin ter strokovnjakom, ki se ukvarjajo s celostnim načrtovanjem prometa na lokalni in regionalni ravni. Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Potekalo bo v slovenskem in angleškem jeziku.

 

Prijave sprejemamo do petka, 28. 5. 2021, do 12h.

Loader