Odprtje mobilnostnega centra v Postojni

31. marca 2023

05.04.2023

10:00

Postojna, Tržaška cesta 59a

V Postojni vabijo na otvoritev Centra trajnostne mobilnosti (CTM Postojna), ki bo nudil podporno okolje za razvoj, koordinacijo in promocijo kolesarjenja, hoje, uporabe javnega potniškega prevoza in drugih okolju prijaznih načinov premikanja.

Predstavljene bodo storitve, ki se bodo odvijale v CTM Postojna, “regionalne točke znanja” na področju trajnostne mobilnost: upravljanje sistema izposoje koles POSbike – vzdrževanje, servis, informacije o sistemu izposoje; upravljanje s polnilnicami za električna vozila, sistemi za avtodome in kolesa ter pokrito kolesarnico; ozaveščanje in izobraževanje o trajnostni mobilnosti, svetovanje glede vsakodnevnega potovanja (osebni mobilnostni načrti, vozni redi, stanje v prometu).

Pred slavnostnim prerezom traku bodo prisotne nagovorili župan Igor Marentič, strokovna sodelavka na občini Maja Piškur ter Marjeta Benčina iz okoljevarstvene organizacije Focus, ki je nudila podporo projektu. Program bo povezoval igralec in voditelj Anže Zevnik, ki bo otvoritvi dodal zabavno in sproščeno noto. 

Loader