ReMOBIL mednarodna poletna šola trajnostne mobilnosti

2. avgusta 2023

18.09.2023

09:30

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Ljubljana

Mednarodna poletna šola trajnostne mobilnosti bo izvedena v okviru projekta ReMOBIL s sodelovanjem Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG). Potekala bo od 18. do 22. septembra na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Jamova cesta 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Projekt ReMOBIL naslavlja dolgoročno zmanjševanje negativnih okoljskih učinkov prometa, ki so posledica neuporabe trajnostnih oblik mobilnosti tako na lokalni, regionalni kot tudi državni ravni. Cilj skuša doseči na več načinov. Prioritetno, preko prenosa praks naslavlja vzpostavitev učinkovitega načrtovanja trajnostne mobilnosti v regijah preko vzpostavitve modela regionalnega upravljanja mobilnosti in oblikovanja smernic.

Poletna šola je namenjena študentom študijskih programov v povezavi z načrtovanjem in urejanjem prostora, trajnostno mobilnostjo, regionalnim planiranjem (arhitektura, urbanizem, krajinska arhitektura, geografija, geodezija, prostorsko načrtovanje, prometno inženirstvo, gradbeništvo, ekonomija, sociologija, idr.). Dobrodošli so študenti prve in druge bolonjske stopnje ali študenti enovitih magistrskih študijskih programov. Maksimalno število udeležencev je 20. Vsi udeleženci bodo ob zaključku dobili potrdilo o udeležbi na poletni šoli v vrednosti 4 KT.

Delavnice bodo vodili strokovnjaki in pedagogi, ki sodelujejo na projektu ReMOBIL in UL FGG. Pridružili pa se nam bodo tudi strokovnjaki iz prakse, lokalnih skupnosti in NVO.

Prijave so možne do zasedbe mest oziroma najkasneje do ponedeljka 14. avgusta 2023. Povezavo do prijavnega obrazca najdete TUKAJ.

Podroben program in več informacij o dogodku je na voljo TUKAJ.

Loader