Vabilo na predstavitev: Javni razpis za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (JR OCPS)

27. novembra 2023

30.11.2023

09:00

na spletu

Informativni spletni dogodek JR OCPS, ki bo potekal 30. 11. 2023, od 9.00 do 11.00 ure, bo namenjen predstavitvi sprememb med javnim razpisom za sofinanciranje OCPS iz leta 2015 in aktualnim javnim razpisom, relevantne zakonske in druge podlage, v zvezi s postopkom priprave OCPS, tehnične podrobnosti glede priprave vloge na javni razpis ipd. Po koncu predstavitve bo na voljo čas za morebitna odprta vprašanja, ki se navezujejo na predmetni javni razpis.

Predstavitev bo potekala preko spleta, povezavo najdete TUKAJ.

Program dogodka:
9:00 - Pozdravni nagovor g. Darko Trajanov, generalni direktor Direktorata za prometno politiko
9:10 - Predstavitev vsebinskih razlik med JR CPS iz leta 2015 in JR OCPS 2023, predstavitev zakonskih in drugih podlag, v zvezi s postopkom priprave OCPS (ga. Polona Demšar-Mitrović, Direktorat za prometno politiko, Sektor za prometno politiko)
9:45 - Predstavitev tehničnih podrobnosti in postopka oddaje vlog na javni razpis (ga. Eva Grabnar, Urad za spodbujanje zelenega prehoda, Sistemski sektor)
9:55 - Kratek odmor za pripravo vprašanj
10:00 -Vprašanja udeležencev (ga. Polona Demšar-Mitrović, Direktorat za prometno politiko, Sektor za prometno politiko in ga. Nataša Naumović, vodja Sistemskega sektorja v Uradu za spodbujanje zelenega prehoda)

Cilj javnega razpisa je vpeljava in spodbujanje celostnega prometnega načrtovanja ter usmerjanje lokalnih skupnosti v razvoj trajnostnega prometa s pomočjo instrumentov, kot je OCPS, ki bodo podlaga za dolgoročno in sistematično izvajanje ukrepov za spodbujanje trajnostnih oblik mobilnosti na lokalni ravni.

Loader