Okrogla miza: Zgodovina kolesarnic in izzivi varnega parkiranja koles

1. marca 2024

04.03.2024

18:00

Center Rog, Ljubljana

V ponedeljek, 4. 3. 2024, bo ob 18.00, v CENTRU ROG, na Trubarjevi cesti 72, v Ljubljani potekala okrogla miza ZGODOVINA KOLESARNIC IN IZZIVI VARNEGA PARKIRANJA KOLES.

Okrogla miza se bo začela na nekoliko inovativen način in sicer s fotografijami zgodovine kolesarnic oz. različnih vrst kolesarnic in kolesarskih stojal v Ljubljani od konca II. svetovne vojne dalje, aktualno stanje v Ljubljani ter primeri dobrih praks iz EU in drugje ter primeri inovativnih rešitev dveh slovenskih proizvajalcev.

Pred začetkom okrogle mize bo predsednik Društva električnih kolesarjev Slovenije Srečo Gospodarič na kratko predstavil poslanstvo, cilje in dejavnosti pred kratkim ustanovljenega društva, ki je tudi pobudnik in glavni organizator dogodka.

Uvodničarji dr. Rok Žnidaršič, podžupan MOL, Janez Stariha, koordinator Mestnega centra mobilnosti, Marko Peterlin, direktor IPOP ter  mag. Lea Rikato Ružič, predsednica LKM in Andrej Klemenc, ustanovni član LKM, bodo podali odgovore na naslednja vprašanja: 

1.      Kako pomembna se vam zdi z vidika trajnostne mobilnosti problematika, ki jo danes obravnavamo na okrogli  mizi?

2.      Kakšne so vaše izkušnje z »garažiranjem« in parkiranjem koles v Ljubljani, drugih slovenskih mestih in v tujini? Pri tem z »garažiranjem« mislimo na parkiranje oz. shranjevanje koles na domu oz. v hiši ali stanovanju?

3.      Kateri izzivi garažiranja in parkiranja se pojavljajo s širjenjem e-koles in kako jih nasloviti?

4.      Katere sistemske ukrepe bi bilo potrebno sprejeti, da bi se položaj garažiranja in parkiranja koles in e-koles izboljšal?

5.      Kateri drugi mehanizmi in ukrepi bi še lahko prispevali k izboljšanju stanja?

6.      Kaj predlagate kot naslednjo kolesarsko temo ali dejavnost, ki bi jo kazalo obravnavati v Centru Rog? 

Sledila bo razprava, ki jo bo moderiral novinar Matej Praprotnik, kolesarski župan Ljubljane.

VEČ O DOGODKU

Vabljeni k udeležbi! Vstop je prost.

Loader