Usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka

20. februarja 2024

13.03.2024

13:30

Splet, zoom

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi predstavnike šol in občin, učitelje in druge zainteresirane, ki bi želeli podpreti otroke pri aktivni hoji v šolo s Pešbusom in Bicivlakom, da se udeležijo brezplačnega spletnega usposabljanja v sredo, 13. 3. 2024. Izvedeli boste vse potrebno za zagon in izvajanje Pešbusa in/ali Bicivlaka ter spoznali dva izkušena izvajalca. Predstavljeni bodo tudi platforma za beleženje načina hoje v šolo in rezultati lanskega prvega množičnega preverjanja. 

Aktivna hoja v šolo peš ali s kolesom je dokazano dobra za zdravje in počutje otrok. Na poti v šolo se otroci razgibajo, prebudijo, družijo in po svoje pripravijo na pouk. To dobro dene njihovemu počutju in razpoloženju in hkrati prispeva k razvoju samostojnosti, vključevanju v lokalno okolje in promet. Tako otroci mimogrede razvijajo zdrave navade in pridobivajo izkušnje za aktiven način življenja. Za spodbujanje aktivne hoje v šolo najmlajših šolarjev, ki potrebujejo spremstvo na poti v šolo, sta zelo primerni dejavnosti Pešbus in Bicivlak

Usposabljanje, ki bo letos organizirano že trinajstič, je namenjeno predstavnikom šol in občin ter vsem drugim, ki bi v svojem kraju želeli prostovoljno pomagati šolarjem in šolam pri organizaciji Pešbusa in/ali Bicivlaka. Usposabljanje udeležence opremi z vsemi potrebnimi informacijami za uspešno organizacijo in izvedbo Pešbusa in Bicivlaka, ponuja pa tudi priložnost za pridobitev informacij s strani izkušenih organizatorjev. Tudi tokrat bosta svoje izkušnje s spodbujanjem aktivne hoje v šolo delila dva koordinatorja.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, prav tako so še vedno brezplačno na razpolago vsi materiali in gradiva za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka. Po usposabljanju bodo udeleženci lahko prejeli potrdilo o udeležbi.

Prijava je obvezna.

Več o dogodku

Naslovna fotografija: Urška Didovič (IPoP)

Loader