Evropski heckathon

11. junija 2024

20.06.2024

16:00

na spletu

Proaktivni posamezniki in raziskovalci po vsej Evropi bodo združili moči pri razvoju inovativnih rešitev za podnebne spremembe. Dogodek bo potekal od 20. do 22. junija 2024 preko spletne platforme. Podnebne spremembe so ena največjih groženj, s katerimi se sooča človeštvo. Globalno segrevanje, dvig morske gladine, pogostejši in intenzivnejši vremenski pojavi ter taljenje ledenikov vplivajo na ekosisteme, kmetijstvo in razpoložljivost pitne vode. Zaradi teh izzivov je nujno potrebno globalno sodelovanje in razvoj trajnostnih praks.

Evropski hackathon je pobuda, namenjena spodbujanju in združevanju državljanov ter raziskovalcev iz različnih držav v skupno prizadevanje za razvijanje tehnoloških in družbenih inovacijskih rešitev, ki bi naslavljale podnebne izzive.

Sodelujejo lahko vsi posamezniki in raziskovalci z inovativnimi idejami, ki bi želeli prispevati svoje strokovno znanje in raziskovalne sposobnosti, da se pridružijo tej iniciativi. Skupaj bodo združili moči in znanja za razvoj učinkovitih rešitev, ki bodo pripomogle k boljšemu in bolj trajnostnemu svetu. 

Rok za prijavo: 17. 6. 2024.

Nagrade za dve zmagovalni ekipi:

  • 500 € denarne nagrade na ekipo,
  • zagotovljeno mesto za izmenjavo v EU v programu Erasmus za mlade podjetnike, v kolikor izpolnjujete pogoje,
  • 48 urno mentoriranje in priprava za evropsko finale,
  • 5.000 € za zmagovalca evropskega finala.

 

Več podrobnosti o dogodku najdete TUKAJ.

 

Loader