Uvedba družinske vikend vozovnice in kar 75% popust na vse vozovnice JPP!

22. julija 2021

Uvedba družinske vikend vozovnice in kar 75% popust na vse vozovnice JPP!

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica bo omogočala družinam oziroma skupinam potnikov do 5 oziroma do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice bo 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

Vikend popusti 75%

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Ugodnosti, ki bodo v veljavi od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2022 se uvajajo z namenom dodatne spodbude za ponovno oživitev javnega potniškega prometa po epidemiji COVID-19 kot ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo poziva vse potujoče, posebej pa družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, da preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji.

Glede na odziv potujoče javnosti se bo ministrstvo odločilo o trajni uvedbi popustov in ugodnosti.

Poleg uvedbe dveh novih tipov vozovnic je bila uvedena tudi poenostavitev sistema subvencioniranih vozovnic za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih. Več informacij se nahaja tukaj.

 

Dodatne informacije o novih vozovnicah

50 kB

Prenesite si dokument z dodatnimi informacijami o novih vozovnicah in poenostavitvah sistema IJPP.

Loader