NA KOLESARSKO KONFERENCO Z VLAKOM IN KOLESOM

22. septembra 2022

NA KOLESARSKO KONFERENCO Z VLAKOM IN KOLESOM

Prihodnji teden bo v sredo, 28. septembra in četrtek, 29. septembra v Kranju potekala kolesarska konferenca. Osnovni namen konference je povezovanje deležnikov na različnih ravneh odločanja z namenom zagotavljanja boljše kolesarske infrastrukture. Govorili bomo o kolesarjenju kot obliki dnevne mobilnosti in o kolesarjenju kot enem izmed kvalitetnih turističnih produktov, ki jih Slovenija kot zelena destinacija nudi. Seveda ne bomo pozabili omeniti kakšen so pri tem psihofizične koristi za posameznika kot tudi ekonomske koristi za gospodarstvo.

Zato organizatorji pozivajo, da se konference udeležite na trajnosten način.

S kolesom: v kolikor vam oddaljenost doma ali službe to dopušča. Raziskave so pokazale, da v radiju oddaljenosti do 8km, ljudje raje posežemo po kolesu, kot avtu ali javnem prevozu, saj smo s kolesom hitrejši. V kolikor pa imamo na voljo e-kolo, pa se ta razdalja še poveča, in sicer na 15km. Če stanujete v bližini Kranja, se na pot podajte s kolesom. Zagotovili bomo varno parkiranje.

Z vlakom: poiščite najbolj ugodno povezavo. Prostori Mestne Občine Kranj so od glavne železniške oddaljeni 15 – 20 minut hoje. Na postaji si lahko izposodite kolo.

Več informacij o sistemu KRsKOLESOM

Ob prihodu vlaka iz Ljubljane v sredo ob 7.48  in 8.55, ter v četrtek ob 8.55 bo za vožnjo z železniške postaje do Mestne občine Kranj na voljo tudi e-kombi (označen bo z logotipom kolesarske konference).

Z vlakom in svojim kolesom: na jutranjem vlaku, ki odpelje iz Ljubljane ob 8.24 uri, je prostora za 10 koles. Prosimo vas, da označite v prijavnici, če boste na vlaku imeli kolo, da bomo po potrebi zagotovili več mest za kolesa.

Z avtobusom: poiščite najbolj ugodno povezavo z avtobusom. Prostori Mestne Občine Kranj so od avtobusne postaje oddaljeni 5 minut hoje.

S souporabo vozil - s sopotniki: vozila za souporabo so na voljo v vseh večjih mestih po Sloveniji. V Kranju pa je parkirišče vozil namenjenih za souporabo prav na parkirnem mestu Mestne Občine Kranj. Z ostalimi udeleženci dogodka se lahko za sopotništvo dogovorite tudi na spletnem mestu Prevoz.org.

 

Število udeležencev je omejeno na 100 oseb na posamezen dan konference. Udeležba je brezplačna. Vabljeni k čimprejšnji prijavi.

Konferenca je podprta s strani evropskega projekta Danube Cycle Plans (DCP) - Kolesarska strategija v Podonavju na programu INTERREG Podonavje, ki se je začel izvajati julija 2020. Cilj projekta je povečati delež kolesarjenja v Podonavski regiji. Konferenca je finančno podprta tudi iz projekta Podonavska strategija mobilnost in multimodalnost (DTP-PAC2-PA1b - Priority area 1b: mobility - Rail, Road, Air).

 

Loader