PRVA SLOVENSKA KOLESARSKA KONFERENCA: Vsi na isti poti

1. septembra 2022

PRVA SLOVENSKA KOLESARSKA KONFERENCA: Vsi na isti poti

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Kranj pripravlja Nacionalno kolesarsko konferenco, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2022 v Kranju.

Prvi dan bo poudarek na povezovanju deležnikov na različnih ravneh odločanja z namenom, zagotavljanja boljše kolesarske infrastrukture in boljšega turističnega kolesarskega produkta. Drugi dan bomo govorili o vlogi kolesarjenja pri dnevni mobilnosti in odprli vprašanje, kako lahko kolesarjenje kot oblika trajnostne mobilnosti prispeva k ciljem razogljičenja družbe.

Ker je kolesarska infrastruktura temelj, na katerem se lahko razvijajo ostale podporne storitve za kolesarstvo, želimo dati jasen signal, da je za uspeh razvoja kolesarstva pomembno sodelovanje z vsemi deležniki na področju kolesarstva, sprememba navad in prometne kulture ter izboljšanje sobivanja vseh na skupnih poteh.

Več o samem dogodku si preberite TUKAJ.

 PRIJAVNICA NA DOGODEK

PROGRAM

Udeležba na konferenci in spremljevalnih aktivnostih je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Vabljeni k čimprejšnji prijavi!

Konferenca je podprta s strani evropskega projekta Danube Cycle Plans (DCP) - Kolesarska strategija v Podonavju na programu INTERREG Podonavje, ki se je začel izvajati julija 2020. Cilj projekta je povečati delež kolesarjenja v Podonavski regiji.

Loader