Prijavite se za prvo nagrado MOBILNOSTNIH AKCIJ

16. oktobra 2022

Mobilnostna akcija oziroma »mobility action« (MA) je aktivnost ali akcija, ki promovira trajnostno urbano mobilnost. Poudarek je predvsem na promociji aktivnosti, ki težijo k spremembam potovalnih navad prebivalstva (hoja, kolesarjenje, javni promet, deljenje prevoza ...). Vključijo se lahko organizacije z vsega sveta, ne samo s področja EU.

mobilnostne akcije slika2.png

 

 

Nagrade za mobilnostne akcije omogočajo sodelovanje nevladnim organizacijam, izobraževalnim ustanovam, vladnim organizacijam, občinam, javnim in zasebnim družbam, skupinam ljudi in tako naprej. Mobilnostne akcije se lahko izvajajo vse leto in  s svojimi dejavnostmi ozaveščanja in spodbujajo trajnostno mobilnost v mestih.

Nagrada bo podeljena akciji, ki izkazuje odličnost na področju upravljanja mobilnosti, kar vključuje mobilnostne načrte, strategije in pobude, ki imajo vpliv na trajnostno mobilnost. Pri odločitvi o zmagovalcu, je pomembna tudi inovativnost in trajni ukrepi.

Neodvisna žirija bo izbrala tri finaliste, ki bodo povabljeni na podelitev nagrad v pomladanskem času 2023 v Bruselj. Zmagovalec bo razglašen v živo na odru med prireditvijo.

Več o nagradi si preberite TUKAJ.

Svojo mobilnosto akcijo lahko do 31. oktobra prijavite TUKAJ.

Izhodišče za prijavo je odobrena in objavljena aktivnost.

Loader