Predstavitev Zakona o celostnem prometnem načrtovanju (ZCPN) - poročilo

12. decembra 2022

7. decembra 2022 je v Centru Ivana Hribarja v Trzinu potekala predstavitev Zakona o celostnem prometnem načrtovanju (ZCPN) v organizaciji Skupnosti občin Slovenije in Ministrstva za infrastrukturo (MZI). Predstavitev je nagovarjala predvsem zaposlene na občinah, ki s ukvarjajo s področjem načrtovanja in upravljanja prometa. Z udeležbo pa so interes pokazali tudi predstavniki regionalnih razvojnih agencij (centrov) ter posameznih podjetij.

Uvodnemu nagovoru državne sekretarke MZI, mag. Tine Seršen, je sledila predstavitev ključnih področij in poudarkov zakona, ki jih je podal generalni direktor Direktorata za trajnostno mobilnost in prometno politiko na MZI, Darko Trajanov.

Predstavitev si lahko ogledate TUKAJ.

V drugem delu predstavitve pa je sledilo delo v štirih ožjih skupinah, ki so ga izvajali predstavniki MZI. Udeleženci so se seznanili z novim izrazoslovjem, načeli celostnega prometnega načrtovanja, celostnimi prometnimi strategijami na državni, regionalni in občinski ravni, povezavo med prostorskim in prometnim načrtovanjem in predvidenim financiranjem in predvidenim financiranjem ukrepov za spodbujanje trajnostne mobilnosti. 

Celotno poročilo dogodka je na voljo NA POVEZAVI.

Loader