Zakaj kolesarimo?

23. marca 2023

Zakaj kolesarimo?

Ob 10. obletnici mreže CIVINET Slovenija–Hrvaška–jugovzhodna Evropa se pripravlja Mednarodni dogodek z naslovom »Mesta za podnebno nevtralnost«, ki bo potekal od 22. do 24. marca 2023, in na katerem se bodo med drugim zvrstile tematske predstavitve s poudarkom na dobrih praksah mobilnosti iz regije, okrogla miza, razprave, delavnice in vodeni ogledi po mestu.

V petek, 24. marca, bo od 9.30 do 12.30 v mestnem kinu Kinodvor, v sodelovanju s kolesarskim županom Ljubljane, Matejem Praprotnikom, predvajali priznani nizozemski dokumentarni film o kolesarjenju z naslovom Zakaj kolesarimo? (Why we cycle?, več na https://whywecycle.eu/), ki naslavlja kolesarjenje z različnih vidikov.

Sledil bo pogovor o kolesarjenju, ko bodo vodja sektorja za vzgojo v cestnem prometu Agencije RS za varnost prometa Mateja Markl, predsednica Ljubljanske kolesarske mreže Lea Rikato Ružić, Aljaž Plevnik z Urbanističnega inštituta RS in Ljubljančan Marko Jukić, ki pogosto na družbenih omrežjih predstavlja »pogled z balance«, izmenjevali mnenja, zakaj je lepo kolesariti.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Več o dogodku

Loader