Vabilo na delavnico v Mariboru: Inovativni pristop k trajnostni mobilnosti

30. maja 2023

Vabilo na delavnico v Mariboru: Inovativni pristop k trajnostni mobilnosti

Poudarek delavnice bo na inovativnem pristopu k trajnostni mobilnosti in pripravi inovacijskih projektov. Delavnico organizira ODRAZ (Sekretariat mreže CIVINET Slovenija-Hrvaška-SEE) v sodelovanju z Mestno občino Maribor in REGEA (EIT Urbana mobilnost). Delovni jezik delavnice je angleščina.

Cilji delavnice so:

- seznaniti udeležence z možnostmi financiranja projektov, s katerimi je mogoče preizkusiti inovativne rešitve ali jih vključiti v obstoječe sisteme mobilnosti;

- odpreti komunikacijo med potencialnimi projektnimi partnerji za prijavo na razpise za inovacije;

- z interaktivnim delom v skupinah oblikovati grobe koncepte potencialnih projektnih predlogov in udeležence usmeriti v osnovne zahteve priprave projekta za inovacijski razpis programa EIT za mobilnost v mestih ter druge potencialne razpise.

Delavnica je namenjena predstavnikom lokalnih oblasti in lastnikom inovativnih rešitev, ki lahko prispevajo k trajnostni mobilnosti, ter vsem drugim zainteresiranim članom mreže CIVINET. Delavnice se bo udeležilo 20 predstavnikov mest, članov češko-slovaške mreže CIVINET, v okviru njihovega študijskega obiska v Ljubljani in Mariboru. To je priložnost za aktivno sodelovanje, izmenjavo znanja med udeleženci in mreženje.

Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA. Stroške kosila krije organizator. Nastanitev in potne stroške krijejo udeleženci sami.

Delavnica se bo začela ob 11.00 in končala ob 17.15, dne 7. 6. 2023.

Program se bo začel s predstavitvijo primerov trajnostne urbane mobilnosti v Mariboru in tematskimi predstavitvami s področja elektromobilnosti ter potenciala inovacij in inovativnih pristopov k trajnostni mobilnosti.

V okviru pitch session se bo predstavilo več inovativnih zagonskih podjetij na področju mobilnosti.

Drugi del delavnice je rezerviran za interaktivno delo v skupinah, v okviru katerega bodo udeleženci delali na pripravi inovacijskih projektov.

Po osnovnih informacijah in navodilih za delo bodo udeleženci razdeljeni v skupine z največ osmimi člani. Vsaka ekipa bo imela priložnost izbrati eno mesto in eno ali več inovacij, ki so bile predstavljene na pitch sessionu, ter ustvariti "koncept projekta" v skladu z vnaprej določeno predlogo.

Delo v skupinah bodo vodili predstavniki podjetij REGEA, ODRAZ in sami lastniki inovativnih rešitev. Po skupnem delu bodo imele skupine priložnost, da svoje koncepte predstavijo druga drugi.

Za zaključni del delavnice je predviden ogled mariborskih primerov rešitev trajnostne mobilnosti.

Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev delavnice omejeno!

Rok za prijavo je 2. junij 2023 oziroma do zapolnitve mest. 

PRIJAVA  

Program delavnice bo objavljen kmalu.

Delavnica je del aktivnosti projekta CLIMASUM - Blažitev podnebnih sprememb s trajnostno mobilnostjo v mestih, ki poudarja koncept SUMP in katerega projektne aktivnosti se izvajajo na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Češkem in Slovaškem. Ta projekt je del Evropske podnebne pobude (EUKI) nemškega ministrstva za gospodarstvo in podnebne spremembe (BMWK).

Dogodek sofinancirata EIT Urbana mobilnost v okviru dejavnosti RIS Hub Croatia in projekta Accelerate2Move.

Se vidimo v Mariboru!

#CLIMASUM #ClimateMitigation #UrbanMobility #CIVINETSloHrJIE #Maribor #Innovacije #REGEA

Loader