Vabilo na delavnico: Primeri ne(varne) kolesarske infrastrukture

12. septembra 2023

Vabilo na delavnico: Primeri ne(varne) kolesarske infrastrukture

V okviru projekta ReMOBIL, ki naslavlja dolgoročno zmanjševanje negativnih okoljskih učinkov prometa, ki so posledica neuporabe trajnostnih oblik mobilnosti tako na lokalni, regionalni kot tudi državni ravni, bo potekala delavnica Primeri (ne)varne kolesarske infrastrukture, ki je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujete z načrtovanjem ali izvedbo investicij v kolesarsko infrastrukturo ali vas to področje zanima. 

Predaval bo Gregor Steklačič, nacionalni koordinator za kolesarjenje z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Prikazane bodo izkušnje s sofinanciranjem projektov iz finančne perspektive 2014-2020, primeri dobrih praks, v izogib ponavljanju istih napak pa bodo posebej izpostavljene tudi slabše prakse. Podana bodo celovita priporočila, kako gradimo ustrezno, varno, udobno in privlačno kolesarsko infrastrukturo.

Delavnica se bo začela ob 9.00 in končala ob 10.45, dne 19. 9. 2023.

Predavanje bo v angleškem jeziku. Spremljate ga lahko:

  • preko spleta na ZOOM povezavi (meeting ID: 971 4897 0717, passcode: 835689) ali

  • v živo na UL FGG – Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Jamova 2, Ljubljana.

Na lokacijo najlepše in najlažje prispete peš, s kolesom ali z JPP.

Predavanje poteka v okviru projekta ReMOBIL – REgionalni centri MOBILnosti, ki ga ob slovenski soudeležbi financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi FM EGP 2014-2021.

 

Loader