Mednarodna konferenca: Moč povezanih skupnosti v mestih

20. oktobra 2022

08.11.2022

08:30

Ljubljana

Različne oblike sodelovanja med mesti in civilno družbo postajajo v mestih širom Evrope vedno bolj pomembne za kakovost življenja in storitev v mestih. Le močne in povezane lokalne skupnosti so se namreč sposobne učinkovito prilagoditi na nenehne spremembe v družbi in širšem okolju.

8. in 9. novembra 2022 bo zato v Ljubljani potekala mednarodna konferenca »Moč povezanih skupnosti v mestih: Kako povezane skupnosti in njihovi prostori ustvarjajo bolj sodelujoča, pravična in odporna mesta.«

Prvi dan konference bo namenjen spoznavanju različnih tujih in domačih primerov sodelovanja mest z nevladnimi organizacijami in civilnimi iniciativami. Na konferenci bo Levente Polyak iz organizacije Eutropian predstavil širše evropske slike sodelovanja mest in civilne družbe, Irina Vasiljeva Hišo NVO Riga, Petra Marčinko  zgodbo kompleksa Lazareti v Dubrovniku in Jan Franjul skupnostni center Rojc iz Pulja. Izvedeli boste tudi, kako so slovenska mesta prevzela dobro prakso mestne dnevne sobe iz Idrije in jo prilagodila svojim lokalnim razmeram.

Drugi dan je srečanje namenjeno organizacijam civilne družbe, ki delujejo na področju urbanega razvoja. Skupaj s povabljenimi predstavniki organizacij in skupnosti iz vse Evrope bo potekala razprava in raziskava, kako olajšati mreženje in izmenjavo izkušenj med skupnostnimi praksami v evropskih mestih.

Konferenco organizira IPoP – Inštitut za politike prostora.

Več o dogodku TUKAJ.

Loader