Usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka

27. februarja 2023

23.03.2023

13:30

Na sleptu, zoom

Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi šole, občine, učitelje in druge zainteresirane k organizaciji spremljane hoje in kolesarjenja v šolo za najmlajše. Če želite orgnizirati ali pa že načrtujete izvedbo Pešbusa ali Bicivlaka se pridrižite Usposabljanju za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka v četrtek, 23. 3. 2023. Prijava je obvezna.

Usposabljanje programa Aktivno v šolo in zdravo mesto je namenjeno predstavnikom šol in občin ter vsem drugim, ki bi v svojem kraju želeli prostovoljno pomagati pri organizaciji Pešbusa in/ali Bicivlaka. Usposabljanje udeležence opremi z vsemi potrebnimi informacijami za uspešno organizacijo in izvedbo Pešbusa in Bicivlaka, ponuja pa tudi priložnost za pridobitev informacij s strani izkušenih organizatorjev.

Izkušnje s spodbujanjem aktivne hoje v šolo ter z izvedbo Pešbusa in Bicivlaka bosta delila dva koordinatorja:

  • Eneja Baloh, učiteljica geografije na OŠ Lucija, na kateri je prvi Pešbus začel delovati spomladi 2021, ko je bila šola na pobudo Občine Piran vključena v pripravo Lokalnega načrta hodljivosti za Piran, v okviru katere je bil posodobljen tudi načrt šolskih poti, opravljene analize oddaljenosti otrok od šole ter načina (in želenega načina) prihoda v šolo, zasnovane in postavljene so bile tudi postaje Poljubi in odpelji.
  • Simon Krumpak, učitelj športne vzgoje na OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki je na OŠ Polzela večkrat koordiniral izvedbo Pešbusa, prvič že leta 2018. Pešbus so na šoli izvajali tudi skozi vse šolsko leto enkrat tedensko, izvajali pa so tudi že Bicivlak.

Usposabljanje bo potekalo v četrtek 23. 3. 2023, od 13:30 do 16:00, prek spletne platforme Zoom.
Vaše prijave zbiramo prek spletne prijavnice do 21. 3. 2023. Prijave so obvezne.
Udeležba na usposabljanju je brezplačna, prav tako so brezplačni vsi materiali in gradiva za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka.

PRIJAVA NA USPOSABLJANJE

PROGRAM

Celotna novica je na voljo TUKAJ.

Za dodatne informacije pišite na: info@aktivnovsolo.si.

 

Avtor naslovne fotografije: Goran Jakovac

Loader