Septembra se v Škofji Loki odpira Šolska ulica

2. julija 2020

Septembra se v Škofji Loki odpira Šolska ulica

Inštitut za politike prostora – IPOP je v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE izvedel razpis, s katerim je k sodelovanju povabil občine, ki jih zanima prilagajanje prometa za življenje z epidemijo COVID-19 in po njej. Izbrani občini Škofja Loka bodo to poletje ponudili pomoč pri uvajanju ukrepov za bolj varno in udobno hojo ter kolesarjenje. 

Septembra bo tako za nekaj dni odprta Šolska ulica za ljudi. S tem bo omogočena varna hoja šolarjem v šolo, meščanom pa prijeten sprehod med mestnim jedrom in območjem vojašnice.

Z uvajanjem ukrepa Odprta ulica se pričakuje na ulici več pešcev in kolesarjev, bolj prijetno bivalno okolje z manj hrupa. Ulica bo varna in jo bo lahko prehodil tudi osemletnik sam ali v družbi s prijatelji. To bo imelo številne pozitivne učinke na zdravje, okolje in tudi na lokalno gospodarstvo.

Odprta ulica bo potekala pet sobot (29. avgust in 5., 12., 19., 26. september 2020), pet delovnih dni v jutranji konici (od srede, 16. do torka, 22. 9. 2020) in en cel delovni dan (22. september 2020), ko že tradicionalno obeležujemo Dan brez avtomobila.

Celotni članek je na voljo TUKAJ.

Loader