Slovenski ambasadorji kolesarjenja

17. decembra 2021

Slovenski ambasadorji kolesarjenja

 

V Sloveniji ima najvišji delež poti opravljenih s kolesom MO Ljubljana, kjer je s kolesom opravljenih preko 15% vseh poti. Kako tlakovati pot do dviga prometa kolesarjev v vašem mestu vam pove profesor Janez Koželj, podžupan MO Ljubljana.

 

Kolesarstvo je eno izmed ključnih prometnih načinov za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo zato dviguje delež investicij v kolesarsko infrastrukturo; za 160 projektov je namenjenih preko 150 mio EUR. Več o tem vam pove Darko Trajanov, direktor Direktorata za trajnostno mobilnost in prometno politiko.

 

Aktivni turizem je ena najhitreje rastočih panog turizma v svetu. Maša Klemenčič iz Slovenske turistične organizacije in Luka Poznič iz potovalne agencije TrekTrek povesta kje vidita potencial Slovenije na tem področju.

 

Slovenski profesionalni kolesarji na svetovni ravni dosegajo neverjetne rezultate. Kakšen pa je njihov pogled na stanje kolesarjenja v Sloveniji z nami delita Luka Mezgec in Matej Mohorič.

 

Boštjana Romiha poznamo predvsem kot TV in radijskega voditelja, manj znano pa je, da je tudi navdušen gorski kolesar. Kaj mu pomeni ta šport deli z nami v spodnjem videu.

 

Manca Dolenc pri svoji poti v službo dnevno uporablja kolo in vlak. Z nami deli v čem vidi prednost in privlačnost intermodalnega načina prevoza.

 

Več o projektu tudi na:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danube-cycle-plans

Loader