VABILO: Občinam in osnovnim šolam bo IPoP v novem šolskem letu pomagal z znanjem in s sredstvi uvesti ukrep šolska ulica – območje varnih prihodov v šolo

22. februarja 2022

VABILO: Občinam in osnovnim šolam bo IPoP v novem šolskem letu pomagal z znanjem in s sredstvi uvesti ukrep šolska ulica – območje varnih prihodov v šolo

Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabijo k sodelovanju občine in osnovne šole, ki želijo preizkusiti uvedbo ukrepa šolska ulica  – območja varnih prihodov. Preizkus drugačnega prometnega režima v neposredni okolici osnovnih šol je namenjen tistim občinam in šolam, ki želijo spodbuditi aktivne in samostojne prihode učencev v šolo in zmanjšati avtomobilski promet v neposredni okolici šole. Preizkus ukrepa šolska ulica – območje varnih prihodov v šolo, je lahko podlaga za prostorsko in prometno prenovo šolskega okoliša, zato spodbujamo k prijavi občine, ki nameravajo v prihodnosti spreminjati prometni režim v neposredni okolici šol.

Občina se skupaj z osnovno šolo lahko prijavi tako, da izpolni kratko in preprosto prijavnico ter jo pošlje do 16. 3. 2022 do 13. ure na naslov life@ipop.si.

Izbrani občini bo IPoP – Inštitut za politike prostora pomagal z znanjem, vsebinsko podporo in nasveti pri izvedbi ukrepa šolska ulica ter s sofinanciranjem stroškov med 5.000 EUR in 12.000 EUR, povezanih z izvedbo (stroški komunikacijskega materiala, izdelavo prometne študije, stroški izvajanja programa na otvoritvenem dogodku in podobno).

Preberite več o vabilu in pogojih prijave na povezavi

Avtor naslovne fotografije: Klub Zagon

Loader