Druga epizoda video kampanje, ki spodbuja k aktivni mobilnosti na kratke razdalje, je tu

2. junija 2022

Druga epizoda video kampanje, ki spodbuja k aktivni mobilnosti na kratke razdalje, je tu

Gašperju Bergantu v spodbujanju k aktivni mobilnosti sledi Jernej Kogovšek. Ta v drugem videu "Za manj kot dva je avto doma" našteva mnoge prednosti pešačenja in kolesarjenja na kratke razdalje. 

Če bi več ljudi kratke vsakdanje poti namesto z avtomobilom opravilo peš ali s kolesom, bi s tem pomembno vplivali na zmanjšanje izpustov pa tudi na svoje zdravje in trajnostni razvoj. Tudi na evropski ravni je Slovenija v samem vrhu po uporabi avtomobilov in po tem, koliko denarja jim v gospodinjstvu namenimo (kar 17 %!). Veliko število avtomobilov pa je tudi razlog za gnečo na cestah, za katero ni kriva le prometna infrastruktura, ampak tudi prekomerna raba avtomobilov.

Vabimo vas, da video delite na Facebook s svojimi občankami in občani in jih povprašajte ali so že preklopili na svoj pogon in kako je to spremenilo njihovo življenje.

 

Kampanja Manj kot dva je aktivnost projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Loader