Vabilo na 7. nacionalno konferenco o celostnem prometnem načrtovanju

15. februarja 2023

Vabilo na 7. nacionalno konferenco o celostnem prometnem načrtovanju

7. Nacionalna konferenca o celostnem prometnem načrtovanju bo potekala v sredo, 1. marca 2023, v Hotelu Thermana park Laško, na Zdraviliški cesti 6 v Laškem.

Konferenca se je v preteklosti imenovala Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti, letos pa smo jo preimenovali skladno z novim Zakonom o celostnem prometnem načrtovanju.

Osrednja tema letošnje konference je parkirna politika, ki jo bodo v plenarnem delu predstavili tuji in domači strokovnjaki. V interaktivnem delu konference bodo organizirane štiri delavnice na teme parkirne politike, izvedbe ETM 2023 in aktivnosti, vezanih na Zakon o celostnem prometnem načrtovanju.

Konferenco organizira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo skupaj z izvajalci projekta Parkirna politika. Udeležba je prednostno namenjena predstavnikom občin iz sektorjev oziroma oddelkov, ki pokrivajo prometno in prostorsko načrtovanje, lokalnim in regionalnim koordinatorjem ETM in drugim strokovnjakom, ki se ukvarjajo s celostnim načrtovanjem prometa ter s prostorskim načrtovanjem na lokalni in regionalni ravni. Udeležba na konferenci je brezplačna. Potekala bo v slovenskem in deloma angleškem jeziku.

Konferenca bo organizirana skladno z usmeritvami za izvedbo nizkoogljičnega dogodka. Ker se največje zmanjšanje ogljičnega odtisa doseže z načinom prihoda, je lokacija konference umeščena ob železniško progo, ki omogoča dostop z vlakom v dobri uri iz smeri Ljubljana, Maribor, Brežice in Velenje. Lokacija konference je od železniške postaje oddaljena 10 minut hoje.

Prijave na konferenco sprejemamo do petka, 24. 2. 2023, do 15h

na naslednji povezavi: PRIJAVNICA

Oglejte si PROGRAM z opisi vsebin plenarnih predavanj in delavnic ter VOZNI RED VLAKOV IN LOKACIJO KONFERENCE s točno lokacijo dogodka, voznim redom vlakov za smeri Ljubljana, Maribor, Brežice in Velenje ter z zemljevidom poti od železniške postaje do konferenčnega centra.

Loader