Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

8. decembra 2023

Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

Po uspešnem sodelovanju v usposabljanju z Občino Domžale, Občino Ribnica in Mestno občino Slovenj Gradec z izbranimi načrtovalci program Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi nove tri občine in prostorske načrtovalce, da se skupaj prijavijo za sodelovanje v drugem ciklu usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

V procesu usposabljanja bodo udeleženci preko spletnih seminarjev in praktičnih nalog osvojili znanje za organizacijo in vodenje procesa izdelave lokalnega načrta hodljivosti ter dobro ozavestili pomen hoje za zdravje in druge vidike hoji prijaznega načrtovanja odprtega prostora.

Usposabljanje bo  v prvi polovici 2024 omogočeno še trem parom predstavnikov občine in načrtovalca. Program bo organiziran preko spleta, za vsako ekipo je predviden en mentorski dan z ekipo Aktivno v šolo in zdravo mesto na terenu.

Usposabljanje je za občine in prostorske načrtovalce brezplačno, za načrtovalce je na razpolago finančna spodbuda.

Pogoj za sodelovanje so medsebojni dogovor o sodelovanju med občino in načrtovalcem, zaveza za sodelovanje v celotnem programu usposabljanja in redno posredovanje izročkov po izvedbi vaj in nalog organizatorju ter sodelovanje pri pripravi novega priročnika za načrtovanje zdravju in hoji prijaznega prostora.

 

Več o usposabljanju TUKAJ.

Loader