Priložnosti uporabe dronov v Sloveniji

24. januarja 2024

Priložnosti uporabe dronov v Sloveniji

AV Living Lab vas vabi na dogodek UAMSchool4Cities: Priložnosti uporabe dronov v Sloveniji, ki bo potekal v petek, 26. januarja 2024, med 9.30 in 12.00, v Kongresni dvorani Kristalne palače, Ameriška ulica 8, v BTC City Ljubljana.

 Na dogodku bodo predstavili brezplačen izobraževalni program UAM School4cities za občine in strokovnjake s področja mobilnosti in prostora. Razvit je bil v okviru programa Erasmus+ skupaj s partnerji iz Cipra, Grčije, Francije in Portugalske. Od 26. januarja dalje bo spletni izobraževalni program brezplačno na voljo vsem zainteresiranim, ki bodo lahko pridobiti tudi certifikat.

Predstavitvi bo sledila okrogla miza o praktičnih primerih uporabe dronov v Sloveniji, ki se jo bodo udeležili predstavniki družb Onedrone, Pošte Slovenije in drugih organizacij (TBC).

Prijava na dogodek

Program dogodka

9.30 Uvodno druženje s kavo in čajem

10.00 Predstavitev usposabljanja UAMSchool4cities

10.30 Okrogla miza o praktičnih primerih uporabe dronov v Sloveniji z gosti: Pošta Slovenije, Onedrone in druge organizacije – TBC

12.00 Druženje ob prigrizku

UAMSchool4cities

Spletno usposabljanje UAMSchool4cities je rezultat evropskega projekta Erasmus+, ki so ga pripravili AV Living Lab, ISCTE – Instituto Universitario de Lisboa, Future Needs, OIGI, Dronint in grški občini Trikala ter Egaleo.

UAMSchool4cities je brezplačno spletno usposabljanje za predstavnike občin, prostorske načrtovalce in strokovnjake s področja mobilnosti, ki si želijo bolje spoznati razvijajoče področje dronov in urbane zračne mobilnosti (UAM).  Cilj je usposobiti udeležence za uvajanje UAM v urbana okolja in razvoj trajnostnih storitev v zraku.

Na dogodek se je potrebno prijaviti. Število mest je omenjeno.

Več informacij
Blaž Vukelić, AV Living Lab (blaz@avll.si)

Loader