8. Nacionalna konferenca o celostnem prometnem načrtovanju - odprte prijave

5. marca 2024

Odprta je prijava na 8. Nacionalno konferenco o celostnem prometnem načrtovanju, ki bo potekala v sredo, 20. marca 2024 v Hotelu Thermana park Laško, na Zdraviliški cesti 6, v Laškem.

Osrednja tema letošnje konference je prevozna revščina, ki jo bodo v plenarnem delu predstavili tuji in domači strokovnjaki. V interaktivnem delu konference bodo organizirane štiri delavnice na teme prevozne revščine, državne celostne prometne strategije, umirjanja prometa v naseljih ter velike generatorje prometa.

​​​​​​PROGRAM konference je na voljo TUKAJ.

Udeležba na konferenci je brezplačna, a številčno omejena. Potekala bo v slovenskem in deloma angleškem jeziku.

Konferenca bo organizirana skladno z usmeritvami za izvedbo nizkoogljičnega dogodka. Ker se največje zmanjšanje ogljičnega odtisa doseže z načinom prihoda, organizatorji pozivajo k trajnostnemu prihodu na konferenco. Lokacija konference je umeščena ob železniško progo, ki omogoča dostop z vlakom v dobri uri iz smeri Ljubljana, Maribor, Brežice in Velenje. Lokacija konference je od železniške postaje oddaljena 10 minut hoje.

Dogodek bo imel izmerjen tudi ogljičnji odtis in da bi bil ta čim manjši, objavljamo vozni red vlakov in medkrajevnih avtobusov na lokacijo konference s točno lokacijo dogodka in zemljevidom poti od železniške postaje do konferenčnega centra. Avtobusi ustavljajo tudi pred zdraviliščem.

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo in Ministrstvo za naravne vire in prostor skupaj z izvajalci ciljnega raziskovalnega programa, ZRC SAZU, na temo prevozne revščine ter UIRS v okviru projekta LIFE Care4Climate.

Prijave na konferenco sprejemamo do četrtka, 14. 3. 2023 do 12.

PRIJAVNICA NA DOGODEK

Avtor naslovne fotografije: Matej Gabrovec, ZRC SAZU

Loader