Delavnica: Kako omiliti prevozno revščino v Sloveniji?

15. novembra 2023

05.12.2023

09:00

Slovenski etnografski muzej (upravna muzejska hiša, 2. nadstropje)

V Slovenskem etnografskem muzeju (upravna muzejska hiša, 2. nadstropje), bo v torek, 5. 12. 2023, od 9.00 do 13.00, potekala delavnica »Kako omiliti prevozno revščino v Sloveniji?«

Namenjena je vsem deležnikom s področij prometa in socialne dejavnosti, da na delavnici predstavijo svoje poglede in predloge za reševanje problematike prevozne revščine v Sloveniji.

V prvem delu bodo predstavljeni rezultati projekta Mobilnostna revščina v RS, predstavljeni bodo tudi primeri iz terena in odgovori na vprašanja: »Kaj je prevozna revščina, kaj jo povzroča, kako jo merimo, katere ranljive skupine so zaradi nje najbolj prizadete in v katerih regijah oziroma občinah je dostopnost z različnimi prevoznimi sredstvi najslabša? S katerimi sistemskimi ukrepi lahko zmanjšamo in omilimo revščino, ki nastane zaradi slabe dostopnosti prevozov do ključnih dejavnosti? Kako dobre izkušnje iz prakse prenesti na druga območja?«

Sledila bo predstavitev načrtov za blaženje prevozne revščine pristojnega Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Na teh iztočnicah se bo nadaljevala delavnica, kjer bodo sodelujoči lahko delili svoje poglede in predloge ukrepov, ki bodo koristni tudi za pripravljavce dokumentov za zmanjšanje prevozne revščine v Sloveniji.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Zaradi lažje organizacije je obvezna predhodna prijava, ki jo najdete TUKAJ.

PROGRAM DOGODKA

 

Na lokacijo lahko pridete peš, s kolesom ali z JPP. V bližini so glavna avtobusna in železniška postaja (600 m) ter postajališča mestnega avtobusa Friškovec (linije 2, 9, 12, 27), Ilirska (linija 5) in Poliklinika (liniji 9, 25).

 

Dogodek bo potekal v okviru raziskovalnega projekta Mobilnostna revščina v Republiki Sloveniji s šifro V6-2251, ki ga sofinancirajo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za naravne vire in prostor in Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije.

Loader