Samo še nekaj ur do zaprtja prijav na mednarodno konferenco z naslovom Z uspešnimi praksami do podnebne nevtralnosti

30. maja 2022

Samo še nekaj ur do zaprtja prijav na mednarodno konferenco z naslovom Z uspešnimi praksami do podnebne nevtralnosti
Vabimo vas na mednarodno konferenco z naslovom: Z uspešnimi praksami do podnebne nevtralnosti. Predavanja, razprave in predstavitve bodo potekale v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, in sicer v sredo, 8. junija 2022, v Austria Trend Hotel Ljubljana.
 
V okviru dogodka se bo prvenstveno fokus postavil v predstavitev mednarodnih in domačih dobrih praks na petih področjih, ki jih pokriva integralni projekt Life Care4climate. V okviru trajnostne mobilnosti bomo gostili prestižnega gosta dr. profesorja Hermanna Knoflacherja, enega odmevnejših strokovnjakov na področju trajnostne mobilnosti, prostorskega načrtovanja, urbanističnega načrtovanja in načrtovanja prometa enakovrednega za vse udeležence. Predvsem je znan po svojih kritikah prekomerne uporabe avtomobilov in njihovih učinkov na ljudi in okolje, kjer avtomobil primerja z "virusom": Je tudi oče številnih poskusov prikaza in vizualizacije neracionalnosti mestnega motornega prometa in njegove prekomerne porabe prostora ("Walkmobile"). Na dogodku bo predstavil kako Podnebne nevtralnosti ni mogoče doseči brez spremembe paradigme v urbanističnem načrtovanju in prometu: osnove, implementacija in praktične izkušnje.

dr. Aidan Cerar (Inštitut za politike prostora), strokovnjak na področju trajnostnega urbanega razvoja, trajnostne mobilnosti in predvsem sodelovanja z  javnostjo v urejanju prostora in Mojca Balant (Urbanistični inštitut), krajinska arhitektka in prejemnica številnih krajinsko-arhitekturnih nagrad, strokovnjakinja na področju upravljanja mobilnosti in integracije prometnega in prostorskega načrtovanja bosta tematiko območij varnih šolskih poti in območij prijaznega prometa predstavila na primerih dobrih praks v slovenskem prostoru. 
 
Udeležba na konferenci je brezplačna.
 
Rok za registracijo je 31. maj 2022 oziroma do zapolnitve mest.
 
Program in prijave na povezavi.
 
 
 
Loader