SEJEM DOBRIH PRAKS Mesta >> mestom

9. aprila 2021

13.04.2021

07:57

Splet

Ves čas smo na lovu za novimi pristopi, drugačnimi načini dela in svežimi rešitvami mest. Čeprav stalno iščemo navdih drugod v Evropi in po svetu, se nam zdijo domače dobre prakse še bolj dragocene. Ne samo, da so lažje primerljive zaradi istega zakonskega okvira, kulturne in družbene krajine, preprosteje je tudi vzpostaviti stik s ključnimi ljudmi, ki so sodelovali pri vzpostavitvi dobre prakse in lahko pomagajo tudi pri prenosu v drugo okolje.

13. aprila 2021 poteka Sejem dobrih praks Mesta >> mestom, kjer boste spoznali dobre prakse slovenskih mest, zastavili vprašanja njihovim nosilcem in izvedeli, kako sta se prenosa dobre prakse lotili slovenski mesti v URBACT omrežjih.

Več o sejmu TUKAJ.

FILTRIRAJ

Okolje, promet in zdravje

393 kB

Evropski teden mobilnosti se odvija od 16 do 22 septembra vsako leto pod določenim sloganom. Sodelujoče občine soorganizirajo delavnice ter druge spremljajoče aktivnosti, s katerimi želijo prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi. Mobilnost starejših ostaja aktualna, zato vabimo občine, da delavnice organizirajo vsako leto.

Priročnik za učitelje v osnovnih šolah (pdf)

16 kB

Namen priročnika je ozavestiti učenke in učence osnovnih šol o pomenu hoje, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza v vsakdanjem življenju. Priročnik je zasnovan skladno z aktualno šolsko prakso in povezan z učnimi načrti za osnovno šolo. Ponuja ključne vsebine s področja trajnostne mobilnosti za različne starostne skupine ter različne učne oblike in metode dela.

Priročnik za učitelje v osnovnih šolah

79 kB

Pogosta vprašanja in odgovori na temo trajnostne mobilnosti v šolah in vrtcih.
Vprašanja in odgovori se periodično posodabljajo.

Prikazanih 3 od 12
Loader